Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Thália és Teológia

Válasz Könyvkiadó
2.450 Ft
490 Ft
Kedvezmény: 80%
Menny.:db
Cikkszám: 2717
Vonalkód: 9789639461079
Központi raktár: Utolsó 4 db raktáron
Stephanus Könyvesház: Utolsó 2 db raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 1 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 25
2.450 Ft
490 Ft
Kedvezmény: 80%
Menny.:db

Leírás

Kevesen mondhatják el magukról, hogy soha, egyetlen pillanatra sem bizonytalanodnak el gyötrelmes sebességgel változó - az emberi tartást, hitet, szilárd erkölcsi meggyőződést kikezdő - világunkban. A Válasz Könyvkiadó gondozásában megjelent interjúkötetben Bolberitz Pál teológus, filozófus és Eperjes Károly színművész, a magyar tudományos és művészi közélet két kiemelkedő, meghatározó egyéniségének párbeszéde - ha nem is végleges és megcáfolhatatlan, de - sokak számára útmutatóul szolgáló, hiteles választ kínál napjaink feszítő történelmi, társadalmi, erkölcsi és hitbéli kérdéseire. A beszélgetés három nagy téma köré csoportosítható.
Az első rész a XX. és XXI. század közötti különbségekkel, a korszak főbb filozófiai irányzataival, Magyarország lelki-szellemi állapotával, valamint a nemzet fogalmának értelmezésével foglalkozik.
A második rész a hétköznapjainkat meghatározó, emberi létünket közvetlenül érintő problémákat veszi számba. Szó esik az egyén és közösség viszonyáról, a boldogságról és a szenvedésről, a kiábrándulásról és a reményről, az erkölcsről, létünk céljáról, cselekedeteink mozgatórugóiról.
A harmadik rész elsősorban a hittel, illetve a hitélettel kapcsolatos kérdéseket érinti.

Bolberitz Pál és Eperjes Károly személyisége önmagában biztosíték arra, hogy tartalmas, igényes, továbbgondolásra méltó könyvet vehet kezébe az olvasó.

Paraméterek

Kötésmód Keménytáblás
Megjelenés éve 2003
Oldalszám 132 oldal