Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fizetés, szállítás

A kiadványoknál feltüntetett ár minden esetben az általános forgalmi adóval növelt eladási ár. Az árak alapesetben Forintban vannak feltüntetve, de az oldalon beállítható, hogy az árak Euroban jelenjenek meg. Áruházunkban regisztráció nélkül is leadható rendelés (kivéve E-könyv rendelése esetén), de a hűségpontok gyűjtésének lehetősége, illetve a nagyobb kedvezményeket biztosító Szent István Könyvklub tagság regisztrációhoz kötött. Regisztrációkor kizárólag olyan adatokat kérünk, amely a számlázáshoz, illetve a szállítás zavartalan lebonyolításához mindenképpen szükségesek.

Megrendelések teljesítése

A megrendeléseket csomagküldés útján, online bankkártyás fizetéssel vagy utánvétes kézbesítéssel, valamint személyes átvétel lehetőségével teljesítjük. Cégek és Intézmények esetében lehetőséget biztosítunk átutalással történő fizetésre is, vevőszolgálatunkkal (vevoszolgalat@stephanus.hu, Tel: +36/1/218-5820)  történt előzetes egyeztetést követően.

E-könyv/E-book megrendelése és teljesítése: A termék megrendelésére kizárólag regisztrációt követően van mód. Erre azért van szükség, mert a megvásárolt terméket a felhasználói fiók Letöltések menüpontjában lehet majd megtalálni, és ezt a menüpontot, kizárólag regisztrációt és bejelentkezést követően lehet elérni. Egy termék megvásárlása után 2 alkalommal (akár két külön eszközre) lehet az adott terméket letölteni. Amennyiben megrendeléskor a kosarában csak E-könyv található, úgy a megrendelést kizárólag online bankkártyás fizetéssel tudja kifizetni. Ha más (nyomtatott termék) is szerepel kosarában, kérhető házhozszállítás, valamint személyes átvétellel is átvehető a megrendelés. A megrendelt E-könyv kizárólag abban az esetben kerül a felhasználói fiókjába, amint a rendelése "Kifizetve" (online bankkártyás fizetés esetén), vagy a rendelés átvételét (házhozszállítás, vagy személyes átvétel) követően "Teljesítve" állapotba kerül.


Szállítás

A készleten lévő termékeket GLS házhozszállítás, csomagautomata és csomagpont szállítás választása esetén 2-5 munkanapos szállítási határidővel szállítjuk.  Amennyiben raktárunkban található készlet, úgy azt 2-3 munkanapon belül szállítjuk. Ha egy megrendelt tételből kizárólag valamelyik könyvesboltunkban található készlet, úgy a szállítási idő 3-5, esetenként 5-8 munkanapra módosul. Antikvár könyvek esetében a megrendelt tételek átvételének módja (szállítási határidő, személyes átvétel vagy a szállítás módja) változhat.

MPL csomagautomata (Magyar Posta) választása esetén adminisztrációs és technikai okok miatt a szállítási idő elérheti a 15 munkanapot is. Antikvár könyvek esetében a megrendelt tételek átvételének módja (szállítási határidő, személyes átvétel vagy a szállítás módja) ebben az esetben is változhat. 

A megrendelést Postafiók-címre és Postán maradó csomagként sajnos nem áll módunkban kézbesíteni.

szállítási költség Magyarország egész területén az alábbiak szerint alakul:

- GLS Házhozszállítás: 1990 Ft

- GLS Csomagpontra/Csomagautomatába történő szállítás: 1690 Ft 

- MPL Csomagpontra történő szállítás: 2690 Ft (Postaköltség-990 Ft/Adminisztrációs díj-1700 Ft)

- 20 000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarországon a szállítás ingyenes!

A GLS Futárszolgálat a csomag feladását követő 1. vagy 2. munkanapon 8-17 óra között szállít az Ön által megadott címre. A kiszállítás napjának reggelén emailben értesítést kap a szállításról, amely tartalmazza a futár telefonszámát, és egy 3 órás időablakot a várható kézbesítésről. Kérjük, hogy olyan szállítási címet jelöljön meg a megrendelésnél, ahol Ön napközben is elérhető. Ha kézbesítés közben bármilyen probléma merülne fel, a GLS futárszolgálat munkatársa keresni fogja Önt a megadott elérhetőségeken.

Az MPL Futárszolgálat a csomag feladását követő 1-2 munkanapon 8-17 óra között szállít az Ön által megadott csomagautomatába. A csomag automatába érkezéséről e-mailben és SMS-ben is értesítést küld a Magyar Posta.

Személyes átvétel

Könyváruházunk e-mailben értesítést küld, amint a rendelés személyesen átvehető a Stephanus Könyvesházban. (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1.)

Nyitva: H-P: 10-18 óra között, szombaton: 10-13 óra között. Tel: +36/1/318-0567

Az értesítés napjától számítva a megrendelt termék(ek)et 10 munkanapig tároljuk. Amennyiben ez idő alatt nem kerül átvételre, úgy a rendelést töröljük, az azokért járó hűségpontok (csak regisztrált felhasználóknál elérhető) nem kerülnek jóváírásra. 

 

Fizetés

Házhozszállítás esetén (Kizárólag GLS futárszolgálattal elérhető)

 • Utánvétel – A csomag átvételekor készpénzzel vagy bankkártyával fizethet.
 • Kártyás (online) fizetés – SimplePay alkalmazáson keresztül.

GLS csomagautomatába/csomagpontra történő szállítás esetén

 • Utánvétel – A csomag átvételekor készpénzzel vagy bankkártyával fizethet.

Felhívjuk figyelmét, hogy egyes csomagpontokon kizárólag készpénzes fizetésre van mód, de erről az átvevőhely kiválasztásakor a rendszer értesíti Önt.

 • Kártyás (online) fizetés – SimplePay alkalmazáson keresztül.

MPL csomagautomatába történő szállítás esetén

 • Utánvétel – A csomag átvételekor bankkártyával fizethet.
 • Kártyás (online) fizetés – SimplePay alkalmazáson keresztül.

Személyes átvétel esetén

 • Stephanus Könyvesházunkban fizethet készpénzzel és bankkártyával, illetve a Szent István Társulat által kibocsátott Vásárlási utalvánnyal.

Cím: 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 1.; Nyitva: H-P: 10-18 óra között, szombaton: 10-13 óra között. Tel: +36/1/318-0567) 

 • Rendelésének online bankkártyás kifizetése személyes átvétel választása esetén nem lehetséges.

 

Online bankkártyás fizetés

A megrendelt könyv(ek) árát, valamint a szállítás díját Ön a megrendeléskor fizeti ki bankkártyájával. A kiválasztott könyvek megrendelése után Ön a SimplePay fizetőoldalára kerül, ahol a Bank által használt, PCI DSS tanúsítvány által minősített, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával.

A bankkártyás fizetés lépései:

 • A „Fizetés” gombra kattintva a SimplePay fizetési oldalára irányítjuk.
 • A kártyaadatok megadását követően, kérjük, ellenőrizze az adatok helyességét!
 • A tranzakció feldolgozása elindul a banki feldolgozó rendszerekben.
 • A fizetés eredményéről Ön e-mail útján is értesítést kap, valamint visszairányítjuk könyváruházunk oldalára.

A SimplePay fizetés folyamatáról bővebb információt a https://simplepay.hu/vasarloknak/ oldalon talál.

 

Megrendelés külföldről

Szlovákiai megrendelések teljesítése:

Külföldre történő szállítás esetén kizárólag a GLS futárszolgálat választható szállítási módnak.

A szállítás díja a rendelés összegétől függően:

0,1 €–27,03 € közötti rendelés esetén: 8,11 €

27,04 €–81,08 € közötti rendelés esetén: 6,76 €

81,09 €–270,03 € közötti rendelés esetén: 5,41 €

270,04 € felett: 4,05 €

Utánvét díja: 5,68 € - (Online bankkártyás fizetés esetén nem kerül felszámításra)

Romániai megrendelések teljesítése:

Külföldre történő szállítás esetén kizárólag a GLS futárszolgálat választható szállítási módnak.

A szállítás díja a rendelés összegétől függően:

0,1 €–27,03 € közötti rendelés esetén: 8,11 €

27,04 €–81,08 € közötti rendelés esetén: 6,76 €

81,09 €–270,03 € közötti rendelés esetén: 5,41 €

270,04 € felett: 4,05 €

Romániába történő szállítás esetén utánvétes fizetési módra nincsen lehetőség, csak online bankkártyás fizetésre. (HUF vagy EURO devizában)

Más országba történő szállítás esetén, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.