Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az én Bibliám Ünnepek - Ökumené

Szent István Társulat
4.200 Ft
3.780 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 15870
Vonalkód: 9789632779621
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 6 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 189
4.200 Ft
3.780 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

Ennek a kötetnek a címe ez is lehetne: Találkozások. Az ünnepeken kilépünk a hétköznapok egyformaságából, a munka, pihenés, szórakozás megszokott rendjének szorításából, hogy találkozzunk a nemesebb, bensőséges és emelkedett élettel, Isten világával. A Teremtő beleírta természetünkbe a törvényt, hogy hat dolgos nap után térjünk vissza életünk ősforrásához és céljához, Istenhez. Az ünnep találkozás az életadó Istennel. Jézus Krisztusnak, az Istenszülő Szűz Máriának és a szenteknek az életére emlékezve találkozunk Isten szeretetének végtelen gazdagságával.
Az ünnepek fényében találkozunk saját magunkkal, az Istentől elgondolt életünkkel. Nem az az igazi arcunk, ami munkától verejtékes, gondoktól gyötört, kudarcoktól megtört, bűnöktől szennyes. Isten öröktől fogva őrzi szívében az igazi arcképünket, azon "sem szeplő, sem ránc, sem egyéb efféle nincsen, hanem szent és szeplőtelen." (Ef 5,27)
Ebben a könyvben kaptak helyet azok a beszédek is, amelyeket a keresztényegyházak egységéért végzett januári imaheteken mondtam. Ezt a részt két világraszóló találkozás keretezi. Rómában voltam, amikor Athenagoras konstantinápolyi pátriárka 1976 októberében meglátogatta VI. Pál pápát. Majdnem ötven évet kellett várni, hogy a moszkvai pátriárka is találkozzon a pápával. Hála Istennek, ez is megtörtént, Kirill pátriárka 2016. február 12-én a havannai repülőtéren találkozott Ferenc pápával. Isten a történelem Ura, ő vezeti a szívünket az annyira várt egység felé. (Keresztes Szilárd)

Paraméterek

Kötésmód Keménytáblás
Megjelenés dátuma 2021
Szélesség 14 cm
Hosszúság 20 cm
Oldalszám 388 oldal
Sorozat Az én Bibliám