Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az én Bibliám - Templom-papság

Szent István Társulat
4.200 Ft
3.780 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 15506
Vonalkód: 9789632779065
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 5 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 189
4.200 Ft
3.780 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

Ünnepi alkalmakat elevenít fel a Templom - Papság kötet. A templom gondolatköréhez tartoznak azok a beszédek, amelyek a templommal mint épülettel kapcsolatosak: alapkőletétel, templomszentelés, felújított templom megáldása, ikonosztázszentelés. A templom a közösség háza, a templom ünnepei az egyházközség jeles napjai, ilyenek a templombúcsúk, a templom vagy az egyházközség jubileumai és kivételes eseményei. Ezeknek a beszédeknek az alapgondolata az épített templomnak és a lelki templomnak az egysége, a földi templomnak és a mennyei szentélynek az összetartozása, a híveknek a templomhoz, az egyházhoz és a hitvalláshoz való hűsége.
A papokról és a papságról szívesen beszéltem, erre kivételes alkalmat szolgáltattak az egyházi rend szentségének különböző fokozatai. A temetési beszédek mellett ezekben éreztem a legnagyobb megrendültséget. A krisztusi küldetés továbbadása, a hivatás, a készség és a feladatvállalás drámája, az emberi gyöngeség, a törékenység, a kudarcok megrettentő misztériuma, és mindezek fölött a küldetést adó Krisztus "vakmerő" bizalma és szeretete mindig megrázott, és a saját életemmel, hivatásommal is szembesített. Sok szép gondolatot mondhattam el akkor is, amikor paptestvéreim jubileumán vettem részt.
Papjai és hívei által legyen dicsőség az örök templomnak és főpapnak, a mi Uurunk, Jézus Krisztusnak! (Keresztes Szilárd)

Paraméterek

Kötésmód Keménytáblás
Megjelenés éve 2020
Szélesség 14 cm
Hosszúság 21 cm
Oldalszám 388 oldal