Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.400 Ft
1.260 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 14742
Vonalkód: 9790801675309
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 63
1.400 Ft
1.260 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

E kis gyűjtemény nem kíván versenyezni a már jól ismert és értékes kiadványokkal. Csupán adni akar egy másikat. Egy kicsit talán másikat. Ajánljuk templomaink és iskoláink énekeseinek, akik e kis füzetben találhatnak 2-3 és 4 szólamú vallásos kórusműveket az istentiszteletekre, vagy azokon kívüli alkalmakra is. Szerettem volna újabb szerzeményekkel kedveskedni olyan témakörökben is, amelyekben talán kevesebb kórusmű ismert: pl. advent, Szentlélek, Szent István…

Némelyik darabban hangsúlyosabb szerepet kap a ritmus, vagy a szokatlanabb ütemmutató, illetve hangsor. Olykor pedig egy-egy ünnep tartalmát új szemszögből közelíti meg. Nem titkolt cél volt a zenei és hitbéli öröm kifejezése. Néha régebbi korokat idéz, máskor újszerűbb, olykor a „komoly” és a „könnyű” határán mozog. És e kis gyűjtemény gondol a kezdő vagy épp a kislétszámú énekkarokra is. Találhatók benne a’cappella és hangszerkíséretes énekelnivalók is.
Valamennyi szerzemény (templomokban, egyházi és világi hangversenyeken) többször is sikerrel előadott, „kipróbált” darab. Több közülük valóban gyorsan tanulható, afféle „egy próbás” kis muzsika, egyszerűek, mégis hatásosak.

"Mit és Hogyan? Ez a két kérdés a legfontosabb azoknak a kórusvezetőknek, énektanároknak, akik szeretnék együtteseiket új, friss énekelni valóval ellátni. Bánki Gábor gyűjteménye amatőr kórusoknak és gyermekkaroknak nyújt nehézségi fokában megvalósítható művekből egy csokorravalót. Sajátosan egyéni stílusú művek, többségük az utóbbi néhány évtized termése. A gyakorlat számára készültek. Külön értékük, hogy mindegyikük kipróbált, bevált, sőt kedvelt darab. Nagy segítséget jelentenek az új műveket kereső karnagyoknak. Vannak köztük gyermekkaroknak szánt biciniumok, elmélyült, vagy lelkesítő, örömteli hangvételű kórusművek egyaránt. Kívánom, hogy minél több kórus repertoárját gazdagítsák."

Sapszon Ferenc Kossuth-díjas karnagy; a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola alapítója

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2020
Szélesség 21 cm
Hosszúság 29 cm
Oldalszám 56 oldal