Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Te tudod, mi válik javamra

Szent István Társulat
790 Ft
711 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 17798
Vonalkód: 9789636121082
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 5 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 36
790 Ft
711 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

Blaise Pascal (1623–1662) születése 400. évfordulója ismét a sokoldalú tudós életére irányította a figyelmet világszerte. A gyermekkora óta törékeny alkatú ember a megfeszített munka következtében sokat gyengélkedett. Neurotikus betegség és vérkeringési zavarok jelei mutatkoztak rajta, később bénulás érte, s csak mankóval tudott járni. Csodával határos megtérése után a legfőbb célja az volt, hogy megtérítse azokat az istentagadókat, hitetleneket, akikkel Párizs előkelő tudományos köreiben érintkezett.
Amikor 1659-benmegfogalmazza a Könyörgések Istenhez a betegségek jó felhasználásáért című művét, melyet most imakönyvként közrebocsátunk, az addig hevesen vitázó tudós már egy megbékélt ember, aki elsősorban lelke üdvösségén munkálkodik.
Ferenc pápa Pascal születésének 400. évfordulójára kiadott apostoli levelében írja: „Pascal csodálatos életműve és Jézus Krisztusba oly mélyen elmerülő életének példája segítsen bennünket végigjárni az igazság, a megtérés és a szeretet útját. Mert oly rövid az emberi élet: Véghetetlen öröm egyetlen kínnal telt napért a földön.”

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2024
Szélesség 12 cm
Hosszúság 18 cm
Oldalszám 44 oldal