Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tanulmányok a keresztény bölcselet, a katolikus teológia és a kánonjog köréből

Szent István Társulat
3.400 Ft
3.060 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 14690
Vonalkód: 9789632778310
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 6 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Utolsó 2 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 153
3.400 Ft
3.060 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

Tanulmánykötetünk a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar és Lelkipásztorkodástan Tanszék által 2018. november 2-án rendezett szakmai kollégiumának előadásait és a Szent István Tudományos Akadémia Hittudományi és Bölcseleti Osztálya tagjainak székfoglaló előadásait tartalmazza. A gyűjteményben helyet kapott egy, ugyancsak a Szent István Tudományos Akadémia keretei közt elhangzott előadás is, az Eucharisztia témakörében.
A Liturgika és Lelkipásztorkodástan Tanszék rendhagyó témát tűzött ki megvitatásra egy szakmai kollégium keretén belül, nevezetesen a Katolikus Egyház társadalmi tanítását. A téma rendhagyó jellege hamar eltűnik, ha tanulmányozzuk Az Egyház társadalmi tanításának Kompendiumát, melyben az Egyház társadalmi tanítása, illetve ennek a hívekkel, a jóakaratú emberekkel való megismertetése, valamint a lelkipásztori terepen való érvényesítése lényegi lelkipásztori tevékenységnek minősül. A konferencia meghívott előadói a szakma neves hazai művelői voltak, akik részben egyetemünk és fakultásunk tanárai, részben a Szent István Tudományos Akadémia tagjai, részben pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatói közül kerültek ki.
Ami a Szent István Tudományos Akadémia székfoglaló előadásait illeti, ki kell emelnünk, hogy az előadók nagy többsége a PPKE HTK professzora. Közülük ki-ki a maga szakterületéről választott aktuális témát. Úgy láttuk célszerűnek, hogy ezeket az előadásokat is ebben a kötetben tesszük közzé és bocsátjuk az érdeklődők rendelkezésére.
Köszönet illeti az előadókat, az érdeklődő közönséget. Végül a szerkesztő köszönetet mond a PPKE vezetésének, különösen korábbi rektorának, Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem úrnak, aki e kötet kiadásának tervét eszmeileg és anyagilag is támogatta.

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2019
Szélesség 17 cm
Hosszúság 24 cm
Oldalszám 356 oldal