Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

"Szeresd az Írások tudományát!" - "Ama scientiam Scripturarum!"

Szent István Társulat
2.800 Ft
2.520 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 17685
Vonalkód: 9789636120658
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 126
2.800 Ft
2.520 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

A kötet tanulmányai sokoldalúan mutatják be, hogy Szent Jeromos milyen szakértelemmel, szenvedéllyel, filológiai igényességgel és teológiai elkötelezettséggel művelte az „Írások tudományát” a Biblia fordítójaként és értelmezőjeként; milyen sajátos, nem egyszer egészen eredeti teológiai álláspontot képviselt a patrisztikus hagyományok szövetében; s munkásságával milyen nagy horderejű, egészen máig ható és sokrétegű hatástörténetet indított el. Szent Jeromos halálának 1600. évfordulója alkalmából a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara, Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara, a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat és a Váci Egyházmegyei Könyvtár 2020. szeptember 30-án és október 1-jén közös konferenciát rendezett, amelynek, amelynek címéül Jeromos buzdítását választották a szervezők: „Ama scientiam Scripturarum” – „Szeresd az Írások tudományát!”.

Konferenciakötetünk tanulmányai sokoldalúan mutatják be, hogy Szent Jeromos milyen szakértelemmel, szenvedéllyel, filológiai igényességgel és teológiai elkötelezettséggel művelte az „Írások tudományát” a Biblia fordítójaként és értelmezőjeként; milyen sajátos, nemegyszer egészen eredeti teológiai álláspontot képviselt a patrisztikus hagyományok szövetében, s munkásságával milyen nagy horderejű, egészen máig ható és sokrétegű hatástörténetet indított el. Több mint másfél évezred távolából így kívánunk tisztelegni a kiváló bibliatudós és egyházatya életműve előtt és hozzájárulni Szent Jeromos szellemi örökségének ápolásához és befogadásához. Az egyházatyák szentírásértelmezése – s közülük leginkább talán éppen Szent Jeromosé – ugyanis hasznos szempontokat, akár mintát is kínál a Biblia mai olvasóinak és kutatóinak.

XVI. Benedek pápa a Verbum Domini apostoli buzdításában kifejezetten Szent Jeromosra hivatkozva mondja: „Szent Jeromos emlékeztet rá, hogy soha nem olvashatjuk egyedül az Írást. Túl sok kaput találunk zárva, és könnyen esünk tévedésbe. A Bibliát Isten népe írta és Isten népe számára írták a Szentlélek sugalmazására. Csak az Isten népével való közösségben léphetünk be igazán az igazságnak abba a magvába, amelyet Isten akar nekünk mondani.”

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2023
Szélesség 17 cm
Hosszúság 24 cm
Oldalszám 302 oldal