Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
3.800 Ft
3.420 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 17811
Vonalkód: 9789636120986
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 7 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 172
3.800 Ft
3.420 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

Napjainkban kiemelt figyelem övezi a pszichológiát – módszere, eszközei, valamint az élet bizonyos területein való alkalmazhatósága miatt. A pszichológiai tudományok azonban önmagukban képtelenek maradéktalanul megválaszolni az emberi életet érintő szélesebb és mélyebb látásmódot igénylő problémás kérdéseket, így azokra más tudományterületeken és tudományágakban kell válaszokat keresnünk.

Ebben az összefüggésben lehetőség nyílik a humán tudományokkal, különösen a teológiával való párbeszédre; az emberi vágyak, érzelmek, konfliktusok iránti közös érdeklődés ugyanis talaja lehet egy gazdag és építő tudományközi beszélgetésnek.

E feltevésből kiindulva reflektál a szerző a pszichológia papképzésben és hivatásgondozásban betöltött szerepére. A főbb pszichológiai elméletek bemutatása mellett néhány általános elméleti modellt is javasol a személyiség erkölcsi és spirituális kiteljesedéséhez.
---------------------------------
ALESSANDRO M. RAVAGLIOLI a Forlě-bertinorói Egyházmegye papja, pszichológus, pszichoterapeuta, a keresztény hivatás és pszicho-spirituális fejlődés interdiszciplináris antropológiájának professzora a Pápai Gergely Egyetemen.

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2024
Szélesség 17 cm
Hosszúság 24 cm
Oldalszám 264 oldal