Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kiáltás éjfélkor

Szent István Társulat
2.000 Ft
1.800 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 10887
Vonalkód: 9789632774169
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 9 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 90
2.000 Ft
1.800 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

A világ végéről, vagy keresztény megfogalmazással élve, Krisztus második eljöveteléről az elmúlt évtizedekben számos könyv látott napvilágot, s a szenzáció és a félelemkeltés megannyi kísérletének lehettünk tanúi.
Nagymihályi Géza az öt okos és öt balga szűz példabeszédére akart utalni, amikor a végső időkre teológiai és művészettörténeti szempontból tekintő tanulmánykötetének a Kiáltás éjfélkor címet adta.
Az első fejezet az Újszövetség tanítására, elsősorban a krisztusi kinyilatkoztatásra hivatkozik, a második sorra veszi az Egyház hivatalos tanítását, az egyetemes zsinatok határozatait, a pápai megnyilatkozásokat s a dogmatika eszkatológiai tételeit. A harmadik részben a legtekintélyesebb egyházatyák tanításait elemzi, majd arra való tekintettel, hogy a keresztény Kelet liturgikus himnuszai és más szövegei a patrisztikus irodalom részét képezik, idézi a legfontosabb forrásokat.
Az első keresztény évezred konkrét hitvallására gyakran reagálnak a modern gondolkodók és teológusok; őket idézi a következő fejezetben, végezetül a szakrális építészet és képzőművészet üzenetének elemzése zárja a kötetet. Az építészet ad teret és felületet a képzőművészet különböző műfajai számára, ezért a szerző a mozaikok és freskók eszkatologikus üzeneteit részletesen elemzi, miközben a keresztény műalkotások mellett az iszlám és zsidó hagyományból is merít.

Paraméterek

Kötésmód Keménytáblás
Megjelenés éve 2014
Szélesség 17 cm
Hosszúság 24 cm
Oldalszám 120 oldal