Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Isten Egyháza Jézus Krisztusban

Szent István Társulat
3.400 Ft
3.060 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 16969
Vonalkód: 9789636120078
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 2 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 153
3.400 Ft
3.060 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

Az Egyházról ma sok embernek erkölcsi gyengeség, történelmi bűnök, hiteltelenség és avítt konzervativizmus jut eszébe. Pedig a 2000 év óta fennálló, az emberiség legnagyobb társadalmi formációjaként létező katolikus egyház elsősorban nem ez. Hanem az egyház sokkal inkább Szent Ferenc és Kalkuttai Teréz anya, Szent Benedek és Szent II. János Pál pápa, Árpád-házi Szent Erzsébet és Boldog Batthyány-Strattmann László. Az egyház sokkal inkább az a titokzatos erő, amely megtermékenyítette Bach és Michelangelo művészetét, amely létrehozta az emberiség történetének első ingyenes iskoláit és kórházait, amely elindította azt a tudományos és jogszemléleti forradalmat, melynek ma az egész emberiség a haszonélvezője.
Dr. Kereszty Rókus nagyszerű könyve az egyháznak ezt az igazibb, objektívebb arcát mutatja meg. Dr. Kereszty Rókus hosszú éveken át a Dallasi Egyetemen (Texas, USA) volt a rendszeres teológia professzora, de mindenekelőtt ciszterci atya és novíciusmester, valamint hittanár a magyar ciszterci atyák által alapított dallasi katolikus gimnáziumban, amelyet az Amerikai Egyesült Államok legkiválóbb iskolájaként tartanak számon. Az egész könyvben érződik az a tág világlátás, amely Kereszty Rókus sajátja, az európai és a tengerentúli egyházi és társadalmi valóság mély ismerete.
A könyv különleges értéke, hogy nagyon gazdag a bibliai és a patrisztikus hagyományt bemutató része. Láttatja azt, hogy az egyház lényege szerint nem valamifajta intézmény, hanem elsősorban Istentől megérintett emberek közössége.(...)
Nagyon gazdag a patrisztikus kor egyháztanát bemutató rész is. Megdöbbentő az a gazdag, eleven látásmód, ahogy az első keresztény évszázadok nagy szentjei és gondolkodói látták az egyházat, Krisztus titokzatos testét, a Jegyest és Anyát.
A legújabb kor fejleményeit ismertetve különlegesen is értékes a II. Vatikáni Zsinat eseményét és utóhatásait elemző fejezet.
Lapozgatva ezt a könyvet, az emberi történelem egy egészen különleges alkotó erővel megáldott közösségének titka fog feltárulni az olvasó előtt. Olyan élményben lesz része, amely alakítani fogja az egész emberi történelemről, az emberlét igazi és végső céljáról alkotott elképzelését.

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2022
Szélesség 17 cm
Hosszúság 24 cm
Oldalszám 206 oldal