Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Erre a sziklára

Szent István Társulat
4.600 Ft
4.140 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 16467
Vonalkód: 9789632779812
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 207
4.600 Ft
4.140 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

A Katolikus Egyház kétezer éves történetében az egyik legtöbbet támadott hittétel Péter apostol és a római Szentszék primátusa. A szerző, Stephen K. Ray a baptista egyház bibliatudósaként katolizált, így jól ismeri a témával kapcsolatos protestáns álláspontot, s könyvében ugyanazzal az alapossággal és logikus érvelési móddal védelmezi a katolikus tanítást, ahogyan az evangéliuminak nevezett felekezetek támadják azt.
Arra törekszik, hogy magát a bibliát, az apostoli hagyományt és a keresztény közösség első évszázadainak tanúságtételét összegyűjtve rámutasson, hogy a protestánsok hogyan értelmezik másként a Szentírást és a történelmet. Könyve a rendelkezésre álló források közül a legteljesebb gyűjteményt tartalmazza a szentírási és patrisztikai idézetekből Péter elsőbbségével és a pápai hivatallal kapcsolatban, így bőséges anyagot kínál a katolikus tanítás szilárd megalapozásához és az ellenvélemények megcáfolásához. Mindeközben - saját bevallása szerint - igyekszik becsületesen bánni az anyaggal, és nemcsak a katolikus álláspontot elemezi, hanem az ellentétes oldal érveit is. Végső soron azonban szilárdan vallja John Henry Newman állítását, aki még anglikán lelkészként ezt írta az ősegyházat tanulmányozva: "Aki elmélyül a történelemben, megszűnik protestánsnak lenni."
Stephen K. Ray a megtérését elbeszélő sikerkönyv, a Crossing the Tiber (Átkelni a Tiberisen) szerzője. Szerető és istenfélő baptista családban nevelkedett. Édesapja diakónus és bibliatanár volt, a bibliatudomány oktatójaként pedig Stephen is igen aktívan részt vett a baptista egyház életében. Katolizálása óta gyakran tart beszédet különböző konferenciákon, továbbá számos katolikus újság rendszeresen foglalkoztatott szerzője.

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2022
Szélesség 16 cm
Hosszúság 23 cm
Oldalszám 276 oldal