Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bevezetés az Újszövetségbe

Szent István Társulat
2.600 Ft
2.340 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 15613
Vonalkód: 9789632779324
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Utolsó 2 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 117
2.600 Ft
2.340 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

2., javított kiadás
A szerzők a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán több év óta oktatják a Bibliaismeret tantárgy Újszövetségre vonatkozó részét. Az oktatás során szerzett tapasztalataik arra indították őket, hogy a megszokott bevezetéstani könyvektől némileg eltérő tematikával egy új megközelítésű kötetet állítsanak össze kurzusuk hallgatói és a Biblia iránt érdeklődők részére. A könyv, amely egyéni kezdeményezés gyümölcse, egyfelől tájékoztatást ad az újszövetségi iratok keletkezésének hátteréről és a bennük levő kinyilatkoztatott üzenetről, másfelől ennek az üzenetnek az aktualitására is felhívja a figyelmet. Így egyszerre tanítás és tanúságtétel.

"Újszövetségre vonatkozó jelentős kötet" - Ferenc pápa szavait tolmácsolta a Vatikánból a szerzőkhöz érkezett levél, amelyben reményét fejezte ki, hogy a Szentírásban való elmélyülés felkelti a szívekben, különösen a fiatalokéban, a szeretet, az igazság és az igazságosság iránti megújult elkötelezettséget.

"Úgy érezzük, hogy új formákra és kontextusokra van szükség, egy meghatározott lelkipásztori céllal és stílussal. Ezért a klasszikus biblikus terminusokon túl más teológiai fogalmak és megközelítés használatával is élünk. Könyvünk így a szentírási introdukció, a bibliai exegézis és a fundamentális teológia egyfajta sajátos ötvözete." A szerzők

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2022
Szélesség 14 cm
Hosszúság 20 cm
Oldalszám 184 oldal