Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az egyházi latin nyelv alapjai

Szent István Társulat
5.500 Ft
4.950 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 16997
Vonalkód: 9789632779829
Központi raktár: Utolsó 8 db raktáron
Stephanus Könyvesház: Utolsó 2 db raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 248
5.500 Ft
4.950 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

JOHN F. COLLINS Az egyházi latin nyelv alapjai című tankönyve elsősorban a Vulgata, Szent Ambrus, Ágoston, Tamás stb. latinsága alapján tanítja a latint 35 leckében. A leckék felépítése a nyelvtani alapok megtanításával kezdődik, ezt követi a szószedet és azok egyes magyarázata, majd feladatok jönnek, utána gyakorlatok: fordítás latinról magyarra, illetve találkozhatunk magyarról latinra fordítandó mondatokkal is. A 21. leckétől már összefüggő rövid olvasmányokkal, így például újszövetségi szövegekkel is találkozhatunk.
A könyv második részében található további olvasmányok (a szentmise latin szövege, hosszabb evangéliumi részletek, himnuszok, tanítóhivatali rendelkezések stb.) pedig a megtanult tudás elmélyítésére szolgálnak. Jelentős érdeme a tankönyvnek, hogy a latinban jelentkező héber és görög hatásokat is magyarázza. Collins nem titkolt célja, hogy az egyházi latin tanításával segíteni szeretné az újszövetségi görög nyelv tanulását, mint a "testvérnyelvét" a latinnak. A könyv végén az alaktant összefoglaló táblázatok segítenek összefüggően látni a tanultakat. Latin-magyar, magyar-latin szószedet, illetve tárgy-és névmutató zárja a tankönyvet.

Collins könyvének magyar kiadásával szeretnénk az alapvető egyházi latin nyelv megtanítását segíteni, hogy annak elsajátítása után a szentírási, kánonjogi, liturgikus, vagy skolasztikus filozófiai szöveget bárki meg tudja érteni. A könyv alkalmas önálló nyelvtanulásra is.

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2022
Szélesség 16 cm
Hosszúság 24 cm
Oldalszám 544 oldal