Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A szentségek liturgikus teológiája

Szent István Társulat
2.400 Ft
2.160 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 15859
Vonalkód: 9789632779591
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 1 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 109
2.400 Ft
2.160 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

Ez a könyv a szentségek liturgiájának mélyebb megértésére szeretné elvezetni Egyházunk tagjait. Újfajta módon és megközelítésben. Csak nagyon röviden tárgyalja a bibliai és a dogmatörténeti alapokat; a szentségek kiszolgáltatásának gyakorlati kérdéseit sem kívánja részletesen bemutatni. Főképpen a liturgikus imádságok és szimbólumok magyarázatára helyezi a hangsúlyt, az egyházatyák (pl. Jeruzsálemi Szent Cirill és Szent Ambrus) klasszikus módszerét követve. Az egyes szentségek liturgiáját elemzi abból a célból, hogy ott felfedezzük Egyházunk hitét, illetve azt a misztériumot, amely jelenvalóvá válik a szentséget felvevő személy életében.
Nemcsak új ismeretekkel gazdagodhatunk a könyv olvasása által, hanem új szemléletmód részesei is lehetünk. Kialakulhat bennünk az a meggyőződés, hogy a szentségekről szóló tanítást nem kizárólagosan a teológusoktól és a hittankönyveinkből tanulhatjuk meg, hanem a szertartáskönyvekből, valamint a liturgia szimbolikus cselekményeiből és imádságaiból is.
Remélhetőleg ez az írásmű is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen felfedezzék azt az ősi teológiai alapelvet, mely szerint az "imádság törvénye, a hit törvénye" (lex orandi lex credendi). Ráeszmélhetünk arra, hogy a szentségek teológiája, a szentségek ünneplése és a keresztény élet lényegileg összetartozik.

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2021
Szélesség 17 cm
Hosszúság 24 cm
Oldalszám 188 oldal