Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A négy misekánon magyarázata

Szent István Társulat
760 Ft
684 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 13787
Vonalkód: 9789632777573
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 5 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Utolsó 3 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 35
760 Ft
684 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

A liturgiatörténet, a liturgikus teológia és a II. Vatikáni Zsinat (1963-1965) liturgikus reformja azt tanítja, hogy az Eucharisztia ünneplésének legfőbb része az Eucharisztikus ima, amit régebben kánonnak neveztünk. A szentmisében nemcsak az átváltoztatás szavai fontosak, hanem a teljes Eucharisztikus imádság.
Nemcsak a Biblia, nemcsak az igehirdetés, hanem a liturgia imádságai is hűségesen tanítják az Egyház hitét. "A misekönyvben található különféle Eucharisztikus imádságok az Egyháznak az élő hagyományából valók, és kimeríthetetlen teológiai és spirituális gazdagság jellemzi őket. A hívőknek el kell jutniuk oda, hogy megfelelően tudják értékelni ezeket" (XVI. Benedek pápa: Sacramentum Caritatis, 48). Nagy áldás lenne számunkra, ha jobban értenénk és értékelnénk az Eucharisztikus imákat, a szentmise legfontosabb imádságait.
Biztos vagyok benne, hogy azok a paptestvérek és hívek, akik elolvassák a misekánonoknak ezt a szakszerű magyarázatát, bővebben merítenek abból a kimeríthetetlen forrásból, amely számunkra az Eucharisztia. (DOLHAI LAJOS egyetemi tanár, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, a Nemzetközi Teológiai Bizottság tagja)

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2018
Szélesség 14 cm
Hosszúság 20 cm
Oldalszám 56 oldal