Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A közép-európai országok társadalmi, gazdasági és spirituális helyzete az Egyház társadalmi tanításának tükrében

Szent István Társulat
2.900 Ft
2.610 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 15796
Vonalkód: 9789632779560
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 3 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 131
2.900 Ft
2.610 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

Konferencia a Vatikáni Joseph Ratzinger Alapítvány és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara szervezésében Budapesten, 2019. október 8–9-én.

A Ratzinger Alapítvány időről időre szervez konferenciákat világszerte. Magyarországon ez volt az első ilyen tudományos találkozó, amely a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával és az azzal való szoros együttműködésben valósult meg. Közös gondolkodásunk célja az volt, hogy úgy mutassuk be azokat a társadalmi, gazdasági és spirituális változásokat, amelyek a közép-európai térségben az elmúlt 30 évben, a kommunizmus összeomlása után lezajlottak, hogy egyben erkölcsi válaszokat is keressünk az Egyház társadalmi tanítása alapján.Biztosak vagyunk benne, hogy az Egyház társadalmi tanítása időszerű válaszokat adhat a felmerülő új problémákra, segíthet megerősíteni a régió önértelmezését, és megtalálni a helyünket Európában.

A kötetben az előadásokat magyar és angol nyelveken tesszük közzé, úgy, ahogy azok elhangzottak. A tudományos ülés a szerkezetét tekintve bevezető előadásokból és három szekcióból állt. A három szekció a múlt elemzésével, a jelen helyzet értékelésével és a jövőre vonatkozó kilátásokkal foglalkozott. Az előadásokat a kötetben is a konferencia tematikájának megfelelően közöltük.

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2021
Szélesség 17 cm
Hosszúság 24 cm
Oldalszám 248 oldal