Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tiedből a tieidnek

Szent István Társulat
3.600 Ft
3.240 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 18028
Vonalkód: 9789636121440
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Utolsó 2 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 0
3.600 Ft
3.240 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

„Tiedből a tieidnek” – ezt a rejtélyesnek tűnő formulát választottuk a hetvenéves Perendy László piarista szerzetespapot és tanszékvezető professzort köszöntő kötetünk címének. A gondolatot Szent Ágostonnak a De Trinitate című nagy teológiai munkáját lezáró gyönyörű imádsága ihlette, ahol a hippói püspök így fohászkodik: „Uram, egy Isten, Szentháromság, amit ebben a könyvben a tiedből mondtam, azt fogadják el a tieid is; amit azonban a magaméból, azt bocsásd meg te is, és a tieid is.”
Ezekkel az imádságos szavakkal Ágoston maradandó érvénnyel fogalmazza meg a pap, a teológus és a teológia oktatójának nagyszerű hivatását: alázattal és hozzáértéssel közvetíteni azt, ami Istené, ami tőle eredő igazság, szó és misztérium, azoknak, akik az övéi, az ő képére és hasonlatosságára teremtett gyermekei és szent népének tagjai. Valóban nagyszerű papi, teológusi és nevelői hivatás!
Perendy László személyes életének és küldetésének elmúlt évtizedei során e hármas dimenzió ugyanazon gyökérhivatásnak a szervesen összetartozó ágaiként bontakozott ki: Istenéből adni azoknak, akik Istenéi, s akiket Isten rábízott.”

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés dátuma 2024-10-17
Szélesség 17 cm
Hosszúság 24 cm
Oldalszám 352 oldal