Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Kelet és a diplomácia művészete

Szent István Társulat
9.800 Ft
8.820 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 17111
Vonalkód: 9789636120023
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 4 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 441
9.800 Ft
8.820 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

Ki volt Vay Péter gróf? Protestáns arisztokrata világfiból lett katolikus pap, szentszéki küldött, püspök, világjáró, alkotó és műgyűjtő, Európa és Amerika között fáradhatatlanul ingázó, a kivándorlókat segítő, lánglelkű misszionárius, az Ó- és Újvilág, de különösen a Távol-Kelet kultúrájának mind szélesebb körű megismertetését célul kitűző „szakíró”, visszavonulásában „misztikus”… – de talán mindenekelőtt: szemtanú. Uralkodókkal, egyházi vezetőkkel, politikusokkal, művészekkel, nagy történelmi családok leszármazottjaival találkozott, tárgyalt; jóformán mindenkit ismert azok közül, akik meghatározták a 19. század végének időszakát.
Szentszéki diplomataként bejárta a világot, hazája érdekeit szem előtt tartva egyik kelet- ázsiai útján jó érzékkel vásárolt japán műtárgyakat a Szépművészeti Múzeum számára, s erőfeszítéseinek köszönhetően értékes tárgyi anyaggal gyarapította a magyarországi közgyűjteményeket.
A Kelet és a diplomácia művészete című úttörő munka így egyszerre életrajz, tanulmánykötet és művészi, színes és fekete-fehér képekkel teli különleges reprezentatív album.

Paraméterek

Kötésmód Keménytáblás
Megjelenés éve 2022
Szélesség 19 cm
Hosszúság 28 cm
Oldalszám 316 oldal