Részletek
Részletes keresés
Vásárlási tudnivalókFizetési, szállítási tudnivalókKapcsolatSúgó
KATEGÓRIÁK
Szépirodalom
Gyermek, ifjúság
Család, pszichológia
Hitélet, lelkiség
Biblia, biblikus segédkönyvek
Ismeretterjesztés
Történelem, egyháztörténet
Teológia, filozófia
Jog, társadalomtudomány
Hitoktatás
Tankönyv, segédkönyv
Lexikon, kézikönyv, szótár
Művészet, kultúra
Életrajz
Egyházi dokumentum
Imakönyv, liturgia, zene
Folyóirat
Naptár, kalendárium
CD, DVD, hangoskönyv
Játék, társasjáték
Kegytárgy
Idegen nyelv, foreign language Books
Programok
A kiadó
Könyvesboltok
Nagykereskedés
Vegyétek a Szentlelket!Vegyétek a Szentlelket!
Bérmálkozók könyve
Tomka Ferenc
(Szent István Társulat)
Eredeti ár:1 700 Ft
Internetes ár:1 530 Ft(10% kedvezmény)
Klubtag ár:1 360 Ft(20% kedvezmény)
1   AranytallérTartalomA szerző műveiAjánlás
Ez a könyv elsősorban olyan fiataloknak íródott, akik a bérmálás szentsége által szeretnének elköteleződni a Katolikus Egyházban, Jézus mellett. De megszólít olyan fiatalokat is, akik szeretnék tudni, lehet-e a kereszténység igazságait értelmesen megvilágítani, igazolni.
A gondolkozó és a jövőre is készülő fiatalok azok – és bizonyára te is közéjük tartozol –, akik szeretnék már most megismerni annak útját, hogyan lehet teljes Emberként élni. Ők a világ fénylő kínálatai mellett, vagy azokkal szemben is, szeretnének elgondolkodni arról, mi az emberi élet igazi távlata, értelme és megoldása. Ha szeretnél választ kapni életed legalapvetőbb kérdéseire, akkor – akár bérmálásra készülsz, akár szeretnél elmélyülni a kereszténység igazságaiban – ez a könyv remélhetően választ fog adni kérdéseidre.
Első fejezeteinkben alapvető kérdésekkel foglalkozunk: Van-e Isten? Igazolható-e léte? A Biblia mennyiben igaz és mennyiben mese? Jézus alakja, ahogy ma ismerjük, mennyiben valóságos, és igazolható-e ez a történelmi kutatásokkal? stb. Ezek után megyünk majd egyre mélyebbre a keresztény élet gyakorlata és izgalmas mélységei felé.

Kedves Hitoktatók!

Valószínűleg erős újdonságként fog hatni, hogy az első félév végén már belevágunk a Szentháromság titkába és a Szentlélekkel való ismerkedésbe, valamint új hangsúly kap Krisztus központi szerepe a keresztények életében (szemben az egyoldalúan csak Istennel vagy az Atyával kapcsolatban álló gyakorlattal). Mindezek különösen azok számára lesznek újak, akik régebben végezték teológiai tanulmányaikat. De az újszerűség oka az is, hogy e kérdéskörök alig szerepeltek eddig használt, egyébként nagyon jó hittankönyveinkben (sem a gyermek, sem az ifjúság szintjén). Emlékezetbe kell azonban idéznünk, hogy a II. Vatikáni Zsinaton már hangsúlyosan szóba került, hogy a katolikus teológiának és a hitoktatásnak meg kell újulnia a helyes szentháromságos és krisztocentrikus szemléletben; majd a zsinat utáni évtizedekben fogalmazódott meg Egyházunkban, hogy a Szentlélekről ugyancsak jóval többet kellene beszélnünk, mert ő egy „ismeretlen isteni személy” a legtöbbek számára. (Didaktikai szempontból a könyvben vastag betűvel emeljük ki a Szentlélek nevét, amikor egy-egy új fejezetben szólunk róla.) A könyv szerzőjét saját lelkipásztori és teológiai tanári tapasztalata is indította e kérdések mélyebb taglalására. Mert sok éven át azt látta, hogy nemcsak a hívekben van egy alapvető tudatlanság e témákban, hanem sok végzős teológust sem járt át ez a látásmód, amelyet ugyan tanultak már a teológián, de az nem tudott mélyre hatolni bennük, mert nem egyezett a gyermekkorból hozott és berögzött látásmóddal. Ugyanakkor nem kell megijednünk e kérdéskörök taglalásától, mert a könyv előzetes kipróbálása igazolja, hogy a fiatalok hamar megértik és követik e gondolatmeneteket, ha magának a hitoktatónak sikerült azt magáévá tennie. Érdekességként és megerősítésként hadd mondjam még el, hogy a szentháromságos látásmódot, amely számunkra újként hat, a 3–4. osztályosok is hamar elsajátították, hasonlóképpen a hittel ismerkedő felnőttek csoportja is, amikor tanítani kezdtük a kéziratot e csoportokban. Fogjunk neki tehát a könyv oktatásához abban a tudatban, hogy a benne alkalmazott és az Egyház által is sürgetett szemléletváltás saját szemléletünket is sok területen megújítja, és sok, eddig lappangó saját kérdésünkre választ fog adni. [A könyv szerkezetében rokonságot mutat a korábban megjelent Nagykorúság Krisztusban című hittankönyvvel (Szent István Társulat, 1985), de lényegileg és teljességében megújult anyagot tartalmaz.]
További adatok:
Állapot:Van belőle készleten.
Szállítás:3-5 munkanapon belül.
Nyelv:Magyar
Oldal:256
Méret (cm):17x24
Kötésmód:Puhafedeles
Megjelenés:2016
Rendelési szám:12311
ISBN:9789632776156
SIKERLISTA
Szent Ágoston és az augusztinizmusFrenyó Zoltán
Szent Ágoston és az augusztinizmus

1

A magyarországi zsidóság történeteHaraszti György - Kövér György - Romsics Ignác - Kovács András - Botos János
A magyarországi zsidóság története

2

Mirtusz kisasszonyBrentano, Clemens
Mirtusz kisasszony

3

Apostoli atyákPerendy László (szerk.)
Apostoli atyák

4

XVI. Benedek megnyilatkozásai I-II.
XVI. Benedek megnyilatkozásai I-II.

5

A csönd erejeSarah, Robert - Diat, Nicolas
A csönd ereje

6

Gyémánt a tűzbenKindelmann Győző
Gyémánt a tűzben

7

A hit kapujaSzékely János
A hit kapuja

8

És lámpást adott kezembe az ÚrAldrich, Bess Streeter
És lámpást adott kezembe az Úr

9

Az élet játékaPorter, Eleanor H.
Az élet játéka

10Szent István Rádió

Minden jog fenntartva. 2018 © Szent István Társulat
Kindelmann Balázs