Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Párbeszéd és igehirdetés

Szent István Társulat
880 Ft
792 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 11525
Vonalkód: 9789632774206
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 7 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Utolsó 3 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 40
880 Ft
792 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

1965-ben hirdették ki a II. Vatikáni Zsinat "Nostra aetate" kezdetű nyilatkozatát az Egyház és a többi vallás kapcsolatáról. A dokumentum a vallásközi párbeszéd fontosságát hangsúlyozta. Egyben figyelmeztetett arra, hogy az Egyház kötelessége feltétel nélkül hirdetni Krisztust.
A párbeszéd munkájának előmozdítására VI. Pál pápa 1964-ben létrehozta a Nem Keresztények Titkárságát, amely később a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsa nevet kapta. A titkárság 1984-es plenáris ülését követően adta ki "Az Egyház magatartása más vallások követőivel kapcsolatban: megfontolások és iránymutatások a párbeszédről és a misszióról" című dokumentumot. Ebben megállapítják, hogy az Egyház evangelizáló küldetése "egységes, ám összetett és körülhatárolható valóság". Ez rámutat e misszió főbb elemeire: jelenlét és tanúságtétel; elkötelezettség a társadalom fejlődése és az ember felszabadítása mellett; liturgikus élet, imádság és elmélkedés; vallásközi párbeszéd; és végül:igehirdetés és katekézis. Párbeszéd és igehirdetés ennélfogva együtt tekintendő, mindkettő a maga helyén, mint alkotóelemei és hiteles formái az Egyház evangelizációs küldetésének.
A jelen dokumentum további szempontokat ad ehhez a két elemhez. Először mindkettő sajátosságait helyezi előtérbe, és később tanulmányozza kölcsönös kapcsolatukat.

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2015
Szélesség 14 cm
Hosszúság 21 cm
Oldalszám 56 oldal
Sorozat Római dokumentumok

Kapcsolódó termékek