Részletek
Részletes keresés
Vásárlási tudnivalókFizetési, szállítási tudnivalókKapcsolatSúgó
KATEGÓRIÁK
Szépirodalom
Gyermek, ifjúság
Család, párkapcsolat, pszichológia
Hitélet, lelkiség
Biblia, biblikus segédkönyvek
Ismeretterjesztés
Történelem, egyháztörténet
Teológia, filozófia
Jog, társadalomtudomány
Hitoktatás
Tankönyv, segédkönyv
Lexikon, kézikönyv, szótár
Művészet, kultúra
Életrajz
Egyházi dokumentum
Imakönyv, liturgia, zene
Folyóirat
Naptár, kalendárium
CD, DVD, hangoskönyv
Játék, társasjáték
Kegytárgy
Idegen nyelv, foreign language Books
Digitális Adatbázis
Programok
A kiadó
Könyvesboltok
Nagykereskedés

Szent István Társulat


A SZENT ISTVÁN TÁRSULAT
www.szit.katolikus.hu

A KIADÓ

A Szent István Társulat 172 éve során nem csak könyvkiadóként működött, jelentős szerepet vállalt a magyar közoktatás, kultúra és tudomány szerteágazó területein. Tagjai közt olyan neves személyek tevékenykedtek, mint Eötvös József, Semmelweis Ignác, Liszt Ferenc vagy Deák Ferenc. Fő profilja azonban mindvégig a könyvkiadás maradt; tanúskodik erről az a sok ezer magyar, német, horvát, szlovák, román, és rutén nyelvű kiadvány, melyek összpéldányszáma meghaladja a negyvenmilliót.
Fejlődésének a II. világháború utáni hatalomváltás vetett véget: nyomdáját államosították, üzleteit elvették, folyóiratait betiltották, lehetetlenné tették az addigi élénk társulati életet, s a könyvkiadást minimálisra korlátozták.
A kényszerű alkalmazkodás éveiben csak folyamatos küzdelem árán sikerült a megjelentethető példányszámot fokozatosan növelni, míg végül 1989-ben, a rendszerváltozást követően a Társulat ismét fejlődésnek indult. A Magyarországért Alapítvány 2001-ben Magyar Örökség-díjjal tüntette ki.1923-ban, kimagasló könyvkiadói tevékenységéért
a Szent István Társulatot XI. Piusz pápa
az Apostoli Szentszék Könyvkiadója címmel,
a Magyarországért Alapítvány pedig 2001-ben
Magyar Örökség-díjjal tüntette ki.


A SZENT ISTVÁN TÁRSULAT
INTÉZMÉNYEI

SZENT ISTVÁN KÖNYVKLUB


Az 1992-ben elindított – akkor még újdonságnak számító vásárlási lehetőséget nyújtó – Szent István Könyvklub a keresztény szellemiségű kiadványok mind szélesebb körben történő ismertetését tűzte ki céljául. Az eredeti céloknak megfelelően mind a mai napig a keresztény könyvkiadók újdonságait ismerteti az évente négy alkalommal megjelenő katalógusában. Ez a Könyvklub katalógus 2009-től Erdélybe és Felvidékre is eljut magyar ajkú testvéreinkhez.
A Szent István Könyvklubnak jelenleg közel 26000 tagja van, akik ingyenesen juthatnak hozzá a 24 oldalon megjelenő kiadványhoz, amelyben évről-évre összesen közel 1000 újdonság kerül bemutatásra.

SZENT ISTVÁN KÖNYVHÉT

 A Szent István Társulat a magyarországi keresztény könyvkiadókat összefogva, az Ünnepi Könyvhét mintájára 1993-ban létre hívta a SZENT ISTVÁN KÖNYVHETET. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő könyvhéten – amely mára a keresztény könyvkiadók legismertebb és legrangosabb hazai seregszemléje lett – évről évre egyre többen vesznek részt. A hagyományosan május közepén megrendezett SZENT ISTVÁN KÖNYVHÉT Budapest belvárosában, a Ferenciek terén várja a könyvbarátokat.
             

STEPHANUS ALAPÍTVÁNY

A Szent István Társulat alapítványa,
mely támogatja a keresztény szellemiségű alkotóművészeket és írókat, katolikus szellemű alkotásokat, műveket, kiadványokat, a határon túli magyar kisebbség szellemi igényeinek kielégítését, valamint a katolikus hit terjesztését. Emellett célja a katolikus plébániák, szervezetek és egyesületek támogatása, segítése.

Kérjük, adója 1%-ával támogassa Ön is a
STEPHANUS ALAPÍTVÁNY
keresztény kultúráért folytatott munkáját!

Adószám: 18014352-1-41

STEPHANUS -DÍJ

A Szent István Társulat és a Stephanus Alapítvány közösen alapított kulturális díja, mely minden évben a Szent István Könyvhét ünnepi megnyitóján kerül átadásra, teológiai és irodalmi kategóriákban.
A díjazottak minden évben – az Alapító okirat szerint – olyan szerzők, akik magyar nyelven megjelent műveikben, publikációikban az egyetemes keresztény-európai kultúra értékrendjét közvetítik, mind a teológiai tudományok, mind pedig az irodalmi műfajok területén. 


SZENT ISTVÁN AKADÉMIA

A Szent István Társulat Ipolyi Arnold alelnök kezdeményezésére 1885-ben hívta életre Tudományos és Irodalmi Osztályát azzal a szándékkal, hogy ez a magyar katolikus tudósok hatékony szellemi műhelye legyen. Harminc év elteltével ez a testület olyan jelentős tudományos tevékenységet tudott maga mögött, hogy 1915-ben Csernoch János hercegprímás a hatékonyabb munka összefogására javasolta: a Tudományos és Irodalmi Osztály alakuljon át Szent István Akadémia néven önálló intézménnyé.
   
 
Az így létrejött – a Szent István Társulattal változatlanul szoros kapcsolatban maradó – tudós testület a két világháború közötti időszakban a magyar tudományos közélet egyik meghatározó tényezője lett, kitűnő együttműködésben a Magyar Tudományos Akadémiával és egyéb tudományos társulatokkal, társaságokkal. 
A Szent István Akadémia célja mind a mai napig, hogy a katolikus tudósok társulásaként, szakosztályainak megfelelően mozdítsa elő a tudományosságot a keresztény értékrend szellemében.
 
SIKERLISTA
Égre néző
Égre néző

1

Házaspárok, ébresszétek szerelmeteket!Sarah, Robert
Házaspárok, ébresszétek szerelmeteket!

2

XVI. Benedek I-II.Seewald, Peter
XVI. Benedek I-II.

3

JHVHBerettyán Nándor
JHVH

4

Fejjel nagyobb mindenkinélHarsányi Lajos
Fejjel nagyobb mindenkinél

5

Nevem: a NévtelenPajor András
Nevem: a Névtelen

6

Tanulj meg imádkozni, és megtanulsz szeretniPhilippe, Jacques
Tanulj meg imádkozni, és megtanulsz szeretni

7

A családi közösség - Familiaris consortioSzent II. János Pál pápa
A családi közösség - Familiaris consortio

8

ImádságFerenc pápa
Imádság

9

Az ezüsthegedűFésűs Éva
Az ezüsthegedű

10

Szent István Rádió

Minden jog fenntartva. 2022 © Szent István Társulat
Kindelmann Balázs