Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

"Férfinak és nőnek teremtette őket"

Szent István Társulat
790 Ft
395 Ft
Kedvezmény: 50%
Az akció időtartama: 2024. 02. 22. -
Menny.:db
Cikkszám: 16437
Vonalkód: 9789636120054
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 20
790 Ft
395 Ft
Kedvezmény: 50%
Az akció időtartama: 2024. 02. 22. -
Menny.:db

Leírás

Egyre inkább tudatossá válik, hogy valóságos nevelési vészhelyzetben vagyunk, különösen az érzelmi élet és a szexualitás témakörében. Sok esetben olyan nevelési programokat szerveznek és javasolnak, amelyek látszólag „semleges élet- és személyfelfogást közvetítenek, de valójában a hittel és a józan ésszel ellenkező antropológiai felfogást tükröznek.” - fogalmazott Ferenc pápa.
Az antropológiai céltévesztés, amely széles körben jellemző korunk kulturális légkörére, kétségtelenül hozzájárult a család lerombolásához, azzal a céllal, hogy ki kell iktatni a férfi és a nő közötti különbségeket, amelyeket csupán történelmi- kulturális jelenségnek/feltételnek tekintenek.
Ilyen körülmények között a nevelői küldetés azzal a kihívással találja szemben magát, amely „az általában gender-nek nevezett ideológia különböző formáiból merül fel, amely tagadja a férfi és nő közötti lényegi különbözőséget és kölcsönösséget. Nemi különbségek nélküli társadalmat vizionál, és lerombolja a család antropológiai alapját. Ez az ideológia olyan oktatási programokat és törvényalkotási irányelveket vezet be, amelyek a férfi és nő közötti biológiai identitástól radikálisan elválasztott személyes identitást és érzelmi kapcsolatot mozdítanak elő.

A Katolikus Nevelés Kongregációja most, illetékességi területén, néhány reflexiót tesz közzé, amelyek eligazíthatják és segíthetik mindazokat, akik az új nemzedékek nevelésével foglalkoznak, hogy a szeretet minden embernek szóló meghívásának fényénél módszeresen szembesülhessenek az emberi szexualitás mostanában leginkább vitatott kérdéseivel.

Paraméterek

Kötésmód Puhafedeles
Megjelenés éve 2022
Szélesség 14 cm
Hosszúság 20 cm
Oldalszám 36 oldal
Sorozat Római dokumentumok

Kapcsolódó termékek