Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Boldog Meszlényi Zoltán Lajos válogatott kéziratai

Szent István Társulat
2.800 Ft
2.520 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 10865
Vonalkód: 9789632771557
Központi raktár: Raktáron
Stephanus Könyvesház: Raktáron
Augustinus Könyvesbolt: Utolsó 5 db raktáron
Iustinianus Könyvesbolt: Nincs készleten
Szerezhető hűségpontok: 126
2.800 Ft
2.520 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

Boldog Meszlényi Zoltán püspök kortársunknak számít. Az ő válogatott kéziratait veheti kezébe most az olvasó.
Az itt közölt szövegek a XX. század történéseit vetítik elénk, még ha nem is tartjuk befejezettnek e forrásokat. E kéziratokban nagy személyiségek villannak fel, akik tanúi és részben formálói lehettek a történelemnek. A püspök tolla nyomán megelevenedik például IV. Károly, amint Tatára érkezik, vagy XI. Pius a pápai kihallgatás alkalmával, Csernoch János a nagyformátumú hercegprímás, illetve Serédi Jusztinián a Codex Iuris Canonici és a Fontes körüli munkák szakavatott tudósa. Olvashatjuk továbbá a Rerum Novarum pápai enciklika jubileumi alkalmából elhangzott előadást. Belelapozhatunk az egyházmegyés papságnak a szerzetesi fogadalmakat ajánló Jézus Szíve Társulat kezdeményezésébe, valamint a papság egyik kedvelt szentjéről, Szent Szaniszlóról szóló elmélkedésbe.
Ezekből a sorokból mélységes istenhit sugárzik. Megcsodálható az írónak egyháza és főpásztorai iránti feltétlen odaadása. A szerző elegáns stílusban és jó érzékkel formálta meg az embert próbáló nehéz időket megélő főpásztorok arcvonásait.
Remélem, hogy sokan és szívesen forgatják majd ezt a kötetet, mint egy szent életű püspök gondolatait, amelyek nem csupán a múlt idők üzenetét hozzák el, hanem a jövőnek is példát adhatnak. (Erdő Péter bíboros, prímás, érsek)

Paraméterek

Kötésmód Keménytáblás
Megjelenés éve 2014
Szélesség 17 cm
Hosszúság 24 cm
Oldalszám 288 oldal