Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az Antikrisztus, a pokol

Ős-Kép Kiadó
2.500 Ft
2.250 Ft
Kedvezmény: 10%
Cikkszám: 17286
Vonalkód: 9786156418128
Szerezhető hűségpontok: 0
2.500 Ft
2.250 Ft
Kedvezmény: 10%

Leírás

Íme, mit mond az Üdvözítő a pokolról:

"Jaj e világnak a botrányok miatt. Szükség ugyan, hogy botrányok jöjjenek, mindazonáltal jaj annak az embernek, aki által a botrány jő. Ha pedig kezed vagy lábad megbotránkoztat téged, vágd el azt és vesd el magadtól; jobb neked az életre bemenned bénán vagy sántán, mint két kezed vagy két lábad lévén az örök tűzre vettetned." (Mt 18, 7-9).
"És ne féljetek azoktól, kik a testet megölhetik, de a lelket meg nem ölhetik; hanem inkább féljetek attól, ki mind a lelket, mind a testet gyehennába vesztheti." (Mt 10, 28)
"Mondom pedig nektek, hogy sokan eljőnek napkeletről és napnyugatról és letelepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákobbal a mennyeknek országában"; "az ország fiai pedig kivettetnek a külső sötétségre, ott leszen sírás és fogak csikorgatása." (Mt 13, 11-12)
"Minden fa, mely nem hoz jó gyümölcsöt, kivágatik és tűzre vettetik." (Mt 8, 19)
"És gyötörtetni fognak éjjel-nappal mindörökkön örökké.. És ki nem volt beírva az élet könyvébe, a tűznek tavába vettetett." (Jel 19, 20., 20, 15).
"A pokolban kételkedni annyit jelent, mint kételkedni Isten tévedhetetlen szavában. Annyit tesz, mint inkább hallgatni a hitetlenek csacsogására, mint az anyaszentegyház tévedhetetlen tanítására.
Az anyaszentegyház tanítja, hogy van pokol, a hitetlen pedig azt mondja, hogy nincs. Vajon inkább a hitetlennek akarunk hinni?"

François-Xavier Schouppe SJ